tiistai 22. kesäkuuta 2010

Jukolan taikaa

Viikonloppuna suunnistettu Jukolan Viesti oli jälleen hieno kokemus. Elämys se ei tällä kertaa ollut vesisateesta ja muutenkin jotenkin harvinaisen vaisusta tunnelmasta johtuen. Tapahtuman järjestelyt pelasivat kuitenkin loistavasti ja moitittavaa ei jäänyt kuin oikeastaan erittäin (jopa liian) laajalle levitetystä teltta-alueesta.


Jukolan vaisuun tunnelmaan (kuten sen itse koin) vaikutti varmasti osaltaan sää, mutta olisin kaivannut huomattavasti lisää potkua tapahtuman kuulutukseen ja musiikin käyttöön, millä voidaan tehdä ihmeitä tunnelman kannalta. Nyt kisaselostus ja musiikin käyttö olivat vain varjo viimevuotisesta.

Tapahtuman järjestäminen on joukko valintoja, jossa pitää osata ajatella myös taloudellista puolta. Kuuluttajien ja kuulutuksen toteutuksen valinnassa oli varmasti ajateltu euroja, mutta taustalla saattoi olla myös järjestäjän halu tehdä tapahtumasta suuren shown sijaan jäykän asiallinen. Suunnistusradatkin olivat monelle harrastelijaporukalle aika jäykän asialliset, mitä kuulutus kyllä tuki hyvin. Jukolan viesti on siitä erikoinen tapahtuma, että sen toiminnallinen järjestäjä vaihtuu vuosittain. Tapahtuman jatkuvuuden kannalta näyttää olevan lähes sama, miten pienet asiat, kuten kuulutus järjestetään, sillä osallistujamäärä kasvaa kaikesta huolimatta kokoajan. Tapahtumajärjestäjänä kuitenkin panostaisin järjestelyissä myös kuulutuksen kaltaisiin pikku asioihin, sillä tapahtumalla pitää olla houkuttelevuutta myös kumppaneiden ja vakiokävijöiden keskuudessa.

Kokonaisuutena kuitenkin jälleen erittäin hienosti hoidettu tapahtuma, josta monen tapahtumajärjestäjän kannattaisi ottaa oppia mm. siisteydessä ja ekologisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti